• Formula 15

  Formula 15

  600,00 kr
  Främjar urinvägarnas normala funktion.
  Antal: Köp
 • Gullris 500 g

  Gullris 500 g

  90,00 kr
  Bra för urinvägar, njurar samt matsmältning. Bra för hästar med mycket gaser i magen.
  Antal: Köp
 • Formula 5

  Formula 5

  600,00 kr
  Problem i hals och bronker, hosta och slem. Värre av fukt, kyla och damm. 800 g.
  Antal: Köp
 • Lakritsrot 500g

  Lakritsrot 500g

  100,00 kr
  Vid hosta. Slemlösande, hostdämpande, lindrar samt motverkar bakterier, virus.
  Antal: Köp
 • Nux Vomica D30

  Nux Vomica D30

  130,00 kr
  Vid stress, retlighet, irritation, ängslan och oro. Även vid symtom pga foderförgiftning.
  Antal: Köp

Formula 11

Nummer 11 i serien av Formula används för att normalisera tarmfloran.

Detta kan gott och väl vara behövligt i samband med foderbyte, när hästen påverkats av t ex en infektion, fått starka läkemedel eller av endera anledningen utsatts för mycket stress.
Det finns mycket som kan få tarmfloran ur balans.

Formula 11 innehåller förutom de viktiga tarmbakterierna även flera andra komponenter som stödjer magen och tarmarna. Bla Nux Vomica (Rävkaka), som hjälper levern vid avgiftning (kan vara aktuellt vid t ex avmaskning eller intag av för mkt kraftfoder eller något som förgiftat hästen), påverkar förstoppning , illamående, gastrit (magkatarr) mm.
En annan spännande ingrediens är Rhamnus purshiana som stimulerar peristaltiken, är ett bittermedel som påverkar gallproblem, ngt laxerande samt svamp och parasithämmande!

En hel mängd B-vitaminer finns med i burken. Dessa ovärderliga B-vitaminer som i sort sett allihop fungerar som co-enzym. Det innebär att först när rätt B-vitamin kopplas till rätt enzym blir enzymet aktivt. Och utan aktiva enzymer fungerar inte ämnesomsättningen. Då kan hästen bla bli trött, irriterad, nervös och få förstoppning. . Har hästen däremot störningar i sin tarm kan den inte själv producera B-vitamin varför det är extra viktigt att i samband med att man får ordning på tarmfloran säkerställer tillgången på B-vitaminer.
B-vitaminer är vattenösliga och därmed i princip ogiftiga, överskott avsöndras helt enkelt med urinen. Så även om hästen får B-vitaminer med sitt dagliga vitamin/mineraltillskott är det ingen risk att använda Formula 11.

Då så mkt påverkar tarmfloran behöver så gott som alla hästar hjälp att återställa denna någon gång i livet. Jag tycker man gott och väl kan förebygga problem genom att ge Formula 11 vår och höst lämpligtvis vid övergång till bete respektive installning. I kombination med Formula 4 stöds även kroppens utrensande förmåga. I kombination med Formula 7 stöds immunförsvaret ordentligt.

600,00 kr

Artikel-ID: